Over Decoseat

Decoseat blaast je interieur nieuw leven in.

Met ambachtelijk stoffeerwerk op maat in het eigen atelier, een grondige vakkennis en oog voor detail is Decoseat Interieur een begrip. In Gent, Vlaanderen en zelfs buiten de landsgrenzen. 'Warme interieurs met karakter zijn mijn visitekaartje', zegt zaakvoerder Vincent Van de Moortel trots.

Wie binnenkomt bij Decoseat Interieur voelt aan alles de liefde voor sfeervolle inrichting. De knappe overgordijnen, de luxueuze maattapijten uit natuurlijke materialen, de Venetiaanse kristallen luchters, de trendy designmeubelen en de decoratieve accessoires vormen een warm geheel.

KARAKTERVOL MAATWERK

Vincent Van de Moortel is nog één van de weinige ambachtelijke stoffeerders. Hij legt zich toe op stofferen van moderne en antieke meubelen en gordijncouture. Garnieren van zetels, unieke raamdecoratie én totale binnenhuisinrichting vormen zijn specialiteiten. “Van opleiding ben ik binnenhuisschilder en interieurvormgever”, vertelt de man met een aangeboren gevoel voor kleur en vorm. “Onberispelijke afwerking en detail vind ik enorm belangrijk. Zo herinner ik me een oud herenhuis in Gent. Mijn klant koos ‘Venus’ uit één van onze collecties van Pierre Frey: een vinylbehang met barokke engelen aan het blauwe hemelgewelf. Dat heb ik zorgvuldig aangebracht op het hoge plafond. In het midden van de ruimte kwam een Venetiaanse kristallen kroonluchter uit onze collectie. Heel chic.”

DETAIL EN KWALITEIT

Decoseat Interieur onderscheidt zich ook door authentiek vakmanschap. In het eigen stoffeeratelier gebeurt alles nog manueel met de 19de eeuwse technieken. “Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardig materiaal en stoffencollecties. Alleen zo genieten onze klanten lang van hun gordijnen of meubels. Ook voor kwalitatieve, nieuwe zitmeubels kan men bij ons terecht: hedendaagse en landelijke zetels, bergéres, tijdloze Chesterfields en tafels met bijhorende stoelen. De bekleding kan uitgevoerd worden in leder of in elke meubelstof van onze collectie. Als stoffeerder heb ik allerlei merkzetels van de binnenkant gezien. Vaak is de houtconstructie van ondermaats of worden ze in lageloonlanden gestoffeerd. Wij kiezen voor de hoogste kwaliteit. Zelfs na lange tijd moeten meubels nog solide zijn”, meent Vincent Van de Moortel die ook aantrekkelijke workshops meubelstofferen organiseert.

MAATWERK

Decoseat Interieur werkt zonder tussenpersonen en in eigen atelier. Hierdoor kan men flexibel en gepersonaliseerd werk leveren tegen een correcte prijs. “Panamarenko, Griet Op de Beeck en Rogier Vancamelbecke zijn klant bij ons, net als architecten en decorateurs. Dat zelfs grote namen bij mij komen geeft veel voldoening. Ooit hoop ik voor ons Belgisch vorstenhuis te kunnen decoreren”, klinkt het.

Decoseat Nederkouter 43, 9000 Gent
0494/410.312

Bekijk locatie

Openingsuren
dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00 en 14:00 tot 18:00
Maandag, woensdag en zondag gesloten